“Al 2,5 jaar werk ik regelmatig bij Vendiro, de stap van interim rollen naar een directierol zie ik als een mooie kans. Ik heb Vendiro leren kennen als een hecht team van ambitieuze professionals die veel waarde toevoegen aan de marketplace activiteiten van de klanten. Het is echt een partnership met de klant, geen anonieme software tool. Het marktaandeel van marketplaces neemt alleen maar toe, dat biedt mooie groeikansen voor Vendiro. In mijn rol zal ik mij voornamelijk bezighouden met de commerciële kant: marketing, adviseren van potentiele klanten, het uitbouwen van het sales team en het opzetten van partnerships met bureaus.” aldus Joeri ter Beek.

Joeri ter Beek heeft ruime ervaring in de e-commerce en retail branche, eerder was hij actief voor Kega, fonQ en Wehkamp. De laatste jaren heeft hij bij software en retail bedrijven business development trajecten geleidt op interim basis, waaronder een traject voor Vendiro. Die samenwerking is goed bevallen voor beide partijen en heeft geleid tot deze stap.

“We maken met Vendiro een enorme groeifase door, onder andere gestuwd door de groei van het aantal marketplaces in Europa. Met deze dynamiek is het belangrijk om als organisatie mee te groeien om ons product te blijven ontwikkelen en het aansluiten van nieuwe klanten goed te faciliteren. Met Joeri halen we iemand in huis die ruime ervaring heeft binnen de e-commerce maar vooral ook groeibedrijven.” geeft Twan Rutten aan. “In de fase waar Vendiro nu is gekomen is het belangrijk om de juiste mensen op de juiste plaatsen te hebben. Met de komst van Joeri zorgen we ervoor dat ook het commerciële vlak goed ingevuld wordt, zodat Vendiro op een gezonde manier kan doorgroeien met het behoud van de gewenste kwaliteit.” vervolgt Bart van den Tol.

Over Vendiro
Vendiro is dé marketplace specialist. Wij ontwikkelen marketplace integratie software waarmee retailers en brandowners hun producten aan kunnen bieden op 48 marketplaces in 11 landen in Europa. De oprichters houden zich al 10 jaar bezig met het verkopen op marketplaces. Hierdoor kunnen we naast slimme software ook goed advies bieden op strategisch en operationeel niveau. Ons doel is om onze klanten succesvol(ler) te maken op marketplaces.

Vendiro heeft zelfstandig zeer innovatieve marketplace SAAS-software ontwikkeld. Met deze intelligente software zorgt Vendiro voor de “buy-box”, het koopadvies op de marketplace. Dit niet door domweg de laagste prijs te bieden, maar door een algoritme dat werkt met alle variabelen waarmee de betreffende marketplace rekening houdt bij het selecteren van de voorkeursaanbieder. Voor onze klant betekent dit dat de laagste prijs vaak niet nodig is om toch het koopblok en daarmee 90% van de orders op dat product te krijgen. Dit zorgt voor omzetgroei en gezonde marges.

Vendiro is gevestigd in Leiden waar dagelijks 15 mensen zich bezighouden met software development en klantcontact.

Terug naar het artikel overzicht