Met een wereldwijd steeds groter wordend aantal verkopers op Amazon, kan men zich gaan afvragen of zij "de boot hebben gemist" wanneer zij nog niet zijn begonnen. Of dat er al te veel competitie is in de gewenste productcategorie. 


Hoewel een steeds groeiend aandeel van de verkopen op Amazon gedaan wordt door sellers die al enkele jaren hierop verkopen, vinden nieuwe verkopers nog steeds mogelijkheden en zorgen zij voor een incrementele groei van de marketplace. 


De nieuwe verkopers zorgen voor extra verkoopvolume op Amazon en nemen dus alleen niet een stuk van de taart weg bij bestaande verkopers. Amazon groeit zelf gestaag door, waardoor de taart ook almaar groter wordt. Uiteraard zijn er ook verkopers die zich terugtrekken (bijvoorbeeld omdat hun bedrijfsactiviteiten zijn gestaakt, of zij van het platform zijn gestuurd vanwege penalties), maar het aantal nieuw toetredende verkopers is groter dan de terugloop van de bestaande partijen. 


Dat maakt Amazon een heel aantrekkelijk kanaal: de bestaande sellers verliezen dus geen of amper salesvolume aan nieuwkomers en voor nieuwe toetreders is nog voldoende ruimte om goede resultaten te behalen. De marketplace van Amazon is daardoor nog niet verzadigd. Dit concludeert Marketplace Pulse uit een uitgebreide analyse. 

Terug naar het artikel overzicht