Sinds de lancering van het Nederlandse domein een jaar geleden, zijn de bereikcijfers flink gestegen: volgens NOBO tot 6,5 miljoen Nederlanders per maand. In Q4 was Amazon veelvuldig zichtbaar op televisie in Nederland met een erg grote televisiecampagne. Waarschijnlijk mede hierdoor, was november voor hen een piekmaand in bezoek. 


Op 2 maart ging het langverwachte Amazon Polen live: amazon.pl. Al in februari konden sellers zich aanmelden voor amazon.pl en voor bestaande Amazon sellers kwam de optie om het aanbod naar Polen te pushen ook direct beschikbaar. Hierdoor kende Amazon hun grootste launch tot nu toe: met 70.000 externe sellers gingen zij van start. De Poolse e-commercemarkt was in 2020 goed voor zo’n 100 miljard zloty, wat neerkomt op 22 miljard euro. Daarmee is het, na Nederland, de 7e grootste Europese online markt. Amazon heeft al negen fulfilmentcentra in Polen. Het tiende wordt dit jaar opgeleverd en zorgt voor 1000 nieuwe banen in het land. De koppeling tussen Amazon Polen en Vendiro is ook per direct actief. 


Daarnaast nog meer Nederlands nieuws: komend najaar wordt het eerste distributiecentrum op Nederlandse bodem gebouwd, in Heerlen. Vooralsnog zal deze voornamelijk ingezet worden voor distributie naar de Duitse markten. 

Terug naar het artikel overzicht