Praxis in het kort

  • Grootste Doe Het Zelf Retailer van de Benelux
  • Merkbekendheid in Nederland 99%
  • Valt onder de Maxeda groep net als Brico in België
  • Meer dan 130 miljoen online bezoekers per jaa
  • 2.5 miljoen klantenkaartleden
  • Eén bedrag voor toegang tot Praxis én Brico
  • Extra (online) marketing kansen om de klussende Nederlander en Belg te bereiken

Over Praxis

Praxis is een bekende naam als het gaat om klussen, doe-het-zelven en gereedschap. Tijdens het klussen zal er tenminste één ritje naar de Praxis op de planning staan. Sinds de oprichting in 1978 is Praxis dan ook uitgegroeid tot de grootste Doe Het Zelf retailer van de Benelux. Met 192 fysieke winkels en 2,5 miljoen klantenkaartleden, is het een ijzersterk merk.

Verkopen op Praxis Marketplace

Marketplace Praxis.nl biedt een mooie kans op gebruik te maken van de sterke naamsbekendheid en de loyale klanten. In eerste instantie zal de focus liggen op het uitbreiden van het assortiment binnen klus en tuin gerelateerde productcategorieën. Deze producten moeten voldoen aan de gestelde duurzaamheids-kwaliteitsstandaarden (BSCI en FSC bijvoorbeeld). Praxis heeft de ambitie om dé doe-het-zelf zoekmachine te worden en zal blijven investeren in de verbetering van het platform.

Tips van de Vendiro Expert

Alle marketplace producten worden standaard meegenomen in de Google Shopping feeds waardoor de producten niet alleen getoond worden aan de bezoekers van Praxis.nl maar ook aan op Google zoekende consumenten. Dit levert extra kansen op maar kan ook conflicterend zijn met je eigen verkoopkanalen.
Daarnaast biedt Praxis extra marketing kansen, ze stellen tegen betaling marketingkanalen beschikbaar. Denk hierbij aan de wekelijkse nieuwsbrief, de folder en op sociale media. Dit is vooral voor merkeigenaren een mooie kans om producten te promoten in een passend umfeld aan een zeer relevante doelgroep.

Verkopen op Praxis.nl met aggregator Vendiro

In eerste instantie zal Praxis slechts één aanbod per EAN aanbieden. Je wilt er als online verkoper dus snel bij zijn. Met Vendiro kun je je nu snel beginnen met verkopen op Praxis marketplace. Wij hebben een directe koppeling met Praxis. Door in ons platform de productinformatie en processen te automatiseren, bespaar je jezelf veel handwerk én tijd. Hierdoor ben jij nét iets sneller dan je concurrent.

Benieuwd naar wat Praxis jou kan brengen?

Vraag een adviesgesprek aan
Terug naar het marketplace overzicht