Leroy Merlin in het kort

  • Grootste DYI retailer in Europa 

  • 20 miljoen bezoekers 

  • Onderdeel van Adeo Marketplaces Services 

  • Selectief in partners waardoor je binnen een (sub)categorie snel dominant kunt zijn. 

  • Aanhaken op EANcode is beperkt of niet mogelijk 

  • Goede Franse content is vereist 

Over Leroy Merlin

In 1923 is Leroy Merlin in Frankrijk opgericht onder de naam Au stock Américain. In 1960 is het bedrijf vernoemd naar de oprichters, Adolphe Leroy en Rose Merlin. Al in 1989 breidt Leroy Merlin internationaal uit naar Spanje. Sindsdien lijkt de keten niet te stoppen.  

Inmiddels bedient Leroy Merlin 500 miljoen klanten over 16 landen. In 2020 had het een wereldwijde omzet van  26,1 biljoen ( 768 miljoen was online). Het is dus echt een sterke speler op het gebied van wonen, koken, tuinieren en gereedschap.  

Verkopen op Leroy Merlin Spanje

“Leroy Merlin brengt topverkopers samen op één plek, zodat consumenten nooit meer ergens anders naartoe hoeven voor wat ze nodig hebben.” Dat is de visie waarmee Leroy Merlin een marketplace is geworden in 2020. Na een succesvolle lancering in Brazilië, is de marketplace uitgerold in Europa. Leroy Merlin hanteert een vast bedrag per maand, zonder verplichtingen en een commissie gebaseerd op productcategorie.  

figure

Tips van Vendiro Expert

"LeroyMerlin is de grootste partij in DIY in Europa. Sindskort bieden ze ook producten in de categorieën Tuin en Homedeco aan. In deze categorieën heb je geen concurrentie van de marketplace zelf."

Verkopen op LeroyMerlin.es met Vendiro

Met Vendiro is het opschalen naar buitenlandse marketplaces als Leroy Merlin makkelijker gemaakt. De software van Vendiro zorgt er namelijk voor dat de marketplaces met jouw backend communiceert. Minder handwerk en processen geoptimaliseerd. Geen gedoe, wel meer omzet.  

Meer weten over Leroy Merlin?

Bij Vendiro denken we niet alleen aan de software, maar denken we ook strategisch met je mee. Wil je meer inzicht krijgen of de stap naar Leroy Merlin juist voor jouw bedrijf is? Neem contact met ons op voor een goed gesprek en een demo.  

Plan een adviesgesprek
Terug naar het marketplace overzicht