Word Decathlon Partner

Ben jij op zoek naar een marketplace voor jouw sportuitrusting? Verkopen via Decathlon geeft jou direct toegang tot miljoenen klanten. De totale Europese webshop van Decathlon heeft een bereik van ruim 800 miljoen unieke bezoekers per jaar! Dit maakt Decathlon een van de grootste online retailers en experts op het gebied van sport in Europa. Door te verkopen op Decathlon kun je dus ook internationaal uitbreiden. Zo heeft decathlon.be bijvoorbeeld maandelijks ruim 13 miljoen unieke online bezoekers.  


Decathlon: “Onze missie is om sport op duurzame wijze toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen”. 


Decathlon streeft naar een samenwerking met partners die deze missie delen. De online sportwinkel staat bekend om het brede aanbod aan sportartikelen en de voordelige prijzen. Als sportretailer of merkeigenaar kun jij op Decathlon een groter bereik genereren bij een voor jou relevant publiek.  


Goed om te weten is dat Decathlon partners zelf controle behouden op verzending en afhandeling van producten. Hierbij verwacht Decathlon een leverbetrouwbaarheid van 98%. Iedere partner betaalt maandelijks een vaste bijdrage van €40,- en een commissie over ieder verkocht product. Hoe hoog deze commissie is, is afhankelijk van de productcategorie waarin het product wordt aangeboden, en varieert tussen de 11% en 19%.  

Decathlon via Vendiro

Decathlon zorgt voor een veilige betaalomgeving en een correcte afhandeling van het betaalverkeer. Naast het gemak dat Decathlon met zich meebrengt, kan Vendiro jou ontzien van handmatig werk en langdurige administratieve processen.  


Om te kunnen verkopen via Decathlon laad je in de marketplace producten in, inclusief productomschrijvingen, verkoopprijzen en levertijden. Vanaf de eerste verkoop ben jiverantwoordelijk voor een juiste en tijdige verzending, en het eventuele retourproces. 


De gestandaardiseerde werkwijze van een marketplace integrator als Vendiro zorgt ervoor dat retouraanvragen en annuleringen vanuit een centraal punt kunnen worden ingevuld. Ook kun je gemakkelijk en eenvoudig de juiste content doorsturen naar al je marketplaces. Meer marge behalen? Vendiro maakt dit mogelijk door werkzaamheden te automatiseren, zodat jij je tijd elders aan kunt besteden.  

figure

Als Decathlon Partner profiteer je van:

 • Zichtbaarheid
  Toon jouw producten in de grootste sportetalage van Europa, bereik miljoenen klanten en genereer extra omzet!
 • Een internationaal bereik
  Decathlon is een van de snelst groeiende en meest innovatieve sportretailers van Europa. Zo kun je gemakkelijk internationaal verkopen. 
 • Een vast contactpersoon
  Het assortiment wordt met de hulp van jouw Decathlon contactpersoon geüpload en gecontroleerd. Voorafgaand krijg je een introductie in het marketplace systeem. 

Tips van onze expert:

 • Als externe verkoper bepaal je zelf de verzendcondities zoals levertijd en prijsDe gehanteerde verzendcondities moeten wel hetzelfde zijn als de verzendcondities op de eigen website.  
 • Als Decathlon partner ben je akkoord om te werken volgens de uitgangspunten van het Thuiswinkel.org keurmerk. 
 • Heb je vragen? Jouw Vendiro en Decathlon contactpersonen denken graag mee aan jouw groeistrategie! 
Terug naar het marketplace overzicht