Cdiscount in het kort

  • De lokale speler in Frankrijk 
  • Op de meeste categorieën groter dan Amazon
  • Kent administratiekosten
  • Goede leveringsvoorwaarden door Frankrijk 
  • Besteed je logistiek uit via Octopia

Over Cdiscount

Cdiscount is opgericht in 1998 en uitgegroeid tot één van de grootste e-commerce bedrijven en de grootste generieke marketplace van Frankrijk. Ook wel de 'Franse bol.com' genoemd Waar het eerst alleen eigen producten verkocht, is het nu al ruim 10 jaar open voor andere verkopers.  
Met uitzondering van vers voedsel, zijn alle productcategorieën vertegenwoordigd bij Cdiscount. Of het nu om elektronica, mode of artikelen voor huisdieren gaat, je kunt er als consument en verkoper terecht.  

Verkopen op Cdiscount

Iedere maand verwelkomt Cdiscount zo’n 23 miljoen bezoekers. Je bereikt via dit platform dus een grote doelgroep. Toch is de concurrentie relatief laag. Veel verkopers van buiten Frankrijk kijken naar Amazon.fr en niet naar deze lokale grootheid. Dus de kans dat je producten gezien en gekocht worden, is op Cdiscount groter.  

Om te verkopen op Cdiscount, betaal je iedere maand een vast bedrag en daarnaast vragen ze commissie over de verkochte producten. Het percentage van die commissie, is afhankelijk van de productcategorie.  

Tip van Vendiro Expert

De zogenaamde Solden periodes zijn populair en Cdiscount biedt veel mogelijkheden om deze onder de aandacht te brengen. 

Fulfilment via Cdiscount (Octopia)

Fulfilment by Cdiscount (Octopia)

Je kunt ervoor kiezen om het fulfilment van je bestelling uit te besteden aan Octopia, de fulfilmentservice van Cdiscount. Door je voorraad bij hen neer te leggen, maak je gebruik van de goede leveringsvoorwaarden, lagere verzendkosten en klantenservice die Cdiscount biedt. Zelfs wanneer de bestellingen vanuit je eigen website of een ander platform komt. Je betaalt opslagkosten voor producten die langer dan 2 weken in het magazijn ligt, maar bespaart jezelf tijd en handelingskosten. 

Wil je meer weten over Fulfilment door Cdiscount en andere marketplaces? 

Verkopen op Cdiscount met Vendiro

Cdiscount heeft een koopblok waar voornamelijk rekening wordt gehouden met de laagste prijs. Het is dus gunstig om je producten laag te prijzen máár je wilt je marge natuurlijk zo hoog mogelijk houden. Met de geavanceerde repricer van Vendiro, wordt automatisch de beste prijs gerekend om het koopblok te winnen. Dit is niet altijd de laagste, maar altijd de beste prijs. Zo optimaliseer je je marge zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Dubbel winst dus. 

Wil je meer weten over repricers? 

Terug naar het marketplace overzicht