Over Amazon.com.be

's Werelds grootste en meest bekende marketplace is nu ook in België! In oktober 2022 werd Amazon.com.be gelanceerd. We zijn benieuwd wat Amazon in België gaat doen. Wordt het de grootste marketplace, zoals in Duitsland, of een kleinere speler zoals in Nederland. We gaan het zien! 


Verkopen op Amazon België werkt op eenzelfde manier als in andere Europese landen. Vrijwel alle productcategorieen worden verkocht en je kunt de buy box winnen voor de beste omzet en marge. Een extra service die misschien voor jouw bedrijf interessant is, is de fulfilment uit handen geven aan Amazon. Met Fulfilment by Amazon (FBA) stuur jij jouw voorraad naar hun magazijn en regelen zij de opslag en verzending.


Fun fact: in Nederland ga je naar Amazon.nl, in Duitsland naar Amazon.de. En in België? Daar ga je naar Amazon.com.be. Het .be domein is namelijk van een verzekeraar en wilde het domein niet aan de marketplace verkopen.

Verkopen op Amazon.com.be met Vendiro

Starten met verkopen op Amazon is eenvoudig, maar wanneer je serieuze ambities hebt brengt dit veel handmatig werk met zich mee. Vendiro koppelt met jouw eigen systemen en die van Amazon. Daarmee automatiseren wij werk voor jou. Maak jij gebruik van FBA? Geen probleem, dat ondersteunen wij ook. Zodanig zelfs, dat wanneer jouw FBA voorraad op is, wij automatisch wisselen naar jouw eigen magazijn. Zo loop je nooit een verkoop mis!


De geavanceerde repricer van Vendiro zorgt daarnaast voor een optimale productprijs op Amazon. Dat is niet altijd de laagste prijs, want het slimme algoritme gaat op zoek naar de beste prijs om het koopblok te winnen met de best mogelijke winstmarge voor jou.


Ben je gekoppeld met Vendiro? Dan kun je ook aan de slag op 60+ andere marketplaces in Europa.

figure

Tips van onze expert

Amazon is internationaal de grootste e-commercespeler. Een belangrijk kanaal, dus wij hebben wat tips verzameld om optimaal actief te zijn:

  • Bij FBA: jij blijft uiteindelijk de verkopende partij en je bent dus verplicht om zelf een BTW-factuur te sturen.
  • Het is lastig om in contact te komen met Amazon, waardoor het extra belangrijk is om zaken zoals penalties te voorkomen: je krijgt weinig kans om het uit te leggen.
  • De regels om de buy-box te winnen veranderen zeer regelmatig, dus een goede repricer is haast onmisbaar.

Meer weten over Amazon België en Vendiro?

Plan vandaag nog een persoonlijk adviesgesprek aan, zodat je jouw producten snel op Amazon België kunt verkopen!

Plan een gesprek
Terug naar het marketplace overzicht